Jelenlegi hely

2016/2017

Határtalanul 2016 élménybeszámoló

Hat csodálatos napot tölthettünk iskolánk 7. évfolyamos tanulóival Erdélyben, Székelyföldön, ahonnan mindannyian – diákok és tanárok – felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Országos bajnokunk evezésben!

Andi Ábris korosztályos országos bajnok lett evezésben a 2017. július 14-én Szegeden megrendezett versenyen "Sport XXI Mini Kupa FMini 12 éves 1x 1000m Döntő" kategóriában!

Egy teljes élet margójára

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy

Thomann Julianna

iskolánk szeretett némettanára

életének 57. évében 2017. június 28-án hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt. 

Tags: 

Országos bajnokunk sakkban!

Nagy örömünkre a 9 napos Sakk Korcsoportos Országos Bajnokságon Palczert Mátyás aranyérmes lett, és ezért ő képviselheti hazánkat az Európa Bajnokságon.
Tags: 

Gyereknap az iskolában

2017.május 26-a  délutánja a szokásosnál is vidámabban telt iskolánk diákjainak. A tanítók gyereknapot rendeztek az alsósok számára a kisiskolában.

Tags: 

Szivacskézilabda bajnokság

Csapatunk a kerületi II. korcsoportos szivacskézilabda bajnokság I. helyét szerezte meg!

Tematikus séták Bécsben

Tematikus séták Bécsben a hetedikes, német tagozatos tanulóknak. Naschmarkt

Kerületi szivacskézilabda bajnokság

A kerületi szivacskézilabda bajnokságon a 2008-2009-es korcsoportban izgalmas küzdelemben iskolánk tanulói a 3. helyezést érték el. Gratulálunk!

Kerületi német nyelvi társalgási verseny

Március 28-án került sor a kerületi német nyelvi társalgási versenyre. Pesti Gergely (8.b) 2. helyezést ért el, Nagy Sebestyén (7.b) 3 helyezett lett.

Rendhagyó nemzeti ünnep a Bókayban

Az értelmező szótár szerint nemzeti ünnep az a jeles nap, amelyen egy nép az összetartozását ünnepli. Az összetartozás érzése egy település, egy iskola életében is fontos értéket jelent.  

Tags: 

Kerületi rajzverseny

Kocsispéter Panna Róza 5.b osztályos tanuló a kerületi rajzversenyen a zsűri különdíját kapta. Gratulálunk!

Tags: 

Kerületi német szavalóverseny

Gál Nóra 8.b 1. helyezett, Olláry Vilmos 5.a 2. helyezett, Deák Anna 7.b - 3. helyezett lett a kerületi német szavalóversenyen. Gratulálunk!

Országos történelmi verseny

Abdalla Rami 7.a osztályos tanuló az országos történelmi verseny budapesti versenyén 9 helyezést ért el, Pesti Gergely Norbert 8.b osztályos tanuló a 28. lett. Gratulálunk!

Zrínyi matematikaverseny felső tagozaton

Birócsák Marcell 6.a osztályos tanuló 14. helyezést ért el a Zrínyi Ilona Matematikaverseny területi fordulójában.

Tags: 

Sikeres német nyelvvizsga

Pesti Gergely iskolánk 8.b osztályos tanulója, aki a német nyelvi tagozaton tanul, sikeresen letette a B2-es, német középfokú nyelvvizsgát.

Zászlókészítő verseny

Zászlókészítő versenyt hirdetett kerületünk önkormányzata a II. Rákóczi Ferenc emléknap alkalmából. A 6.a osztály csapata Ladosinszki Andrea segítő szülői közreműködésével ezzel a zászlóval tiszteleg a szabadságharc emlékének.

Tags: 

A digitális témahétről

Iskolánk ebben a tanévben kapcsolódott a digitális témahéthez (2017.04.3-7.)!

Tags: 

Országos programozó verseny

Suszter Bálint 4.b osztályos tanuló 1. helyezett lett a programozói verseny budapesti fordulójában, ami országos 1. helyet is jelent! Balogh-Szabó Levente 6.a osztályos tanuló ugyanezen a versenyen bejutott az áprilisi országos döntőbe!

Ergométer országos bajnokság (evezés)

Andi Ábris 6.a osztályos tanuló 5. helyezést ért el a "Sport XXI. Felmérő Verseny Országos Döntő és Utánpótlás Ergométer Országos Bajnokságon". Gratulálunk!

Siker a kerületi kézilabda bajnokságon

Kézilabdacsapatunk a kerületi III. korcsoportos kézilabda bajnokságon II. helyezést ért el. Gratulálunk!

"Mi a pálya című pályaválasztást segítő show"

2016. október 04-én a BKIK IV. kerületi tagcsoportjának támogatásával pályaválasztás előtt álló diákjaink ellátogattak a Mi a pálya című pályaválasztást segítő show-ra.

Tags: 

Üzemlátogatás

Az „Asztalos műhelytől a 3D-s nyomtatóig” pályázat keretében 7. évfolyamosok a Knizner Asztalosműhelyben voltak üzemlátogatáson.

Adventi városlátogatás Bécsben

Akkor lehet egy idegen nyelvet megtanulni, ha használják azt. Kell-e annál jobb alkalom, mint egy ünnepi díszbe öltözött város, ahol minden tele van fénnyel, illattal és újdonsággal?

Cipősdoboz akció 2016 - az ajándékok célba értek

Kedves szülők, gyerekek, pedagógusok! Szeretném a csatolt képekkel megköszönni a segítségeteket! KÖSZÖNÖM, HOGY MELLETTÜNK VAGYTOK! Boldog Karácsonyt! Nóri és az igazgyöngyök 

Tags: 

Márton nap a Bókayban

Nagy izgalommal készültek a hetedikes nyolcadikos német tagozatos tanulók a Márton napra. 

Mézes Reggeli 2016

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 2016. november 18-ánrendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot. A mi iskolánk is csatlakozott a programhoz. Pénteken a kisiskolában tanuló alsósok mézes kenyeret kapnak tízóraira. A méz felajánlója a Baldavári méhészet.

Tags: 

Európai diáksport nap (szeptember 30.)

A kicsik is futottak
Elöl a fiúk erősítenek, hátul a lányok métáznak
 Foci nélkül nincs sportnap
Kosárlabda
Közös bemelegítés
Olimpia kvíz

Iskolánk idén is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség testmozgást népszerűsítő programjához. Ebben az évben hazánkon kívül számos európai ország is vállalta, hogy ezen a napon 2 órát sportol.

Nick Vujicic online előadása

Néhány hete csütörtökön – iskolánk által – az évfolyamunk részt vehetett egy online előadáson, amit Nick Vujicic tartott. 

Tags: 

A 8.b látogatása a zsidónegyedben

Múlt pénteken egy remek programban volt részünk, ellátogattunk a Dohány utca környékére, a zsidónegyedbe.

Beszámoló a Bókay Árpád Biológiaversenyről

A Bókay Árpád Országos Biológiaverseny célja a természetet szerető, érdeklődő gyerekek motivációjának felkeltése, tartós megtartása, egészséges életvitelének, környezettudatos magatartásformáinak elmélyítése, tudatosítása. 

Tags: 

Német nyelvi hét 2016

Német nyelvi hét 2016

Hogyan tanulnak meg a gyerekek magabiztosan külföldön kommunikálni?

Füzet- és tanszerigény a 2016/2017-es tanévre

Kedves Szülők és Gyerekek! Az idei tanév végén is összegyűjtöttük a felsős évfolyamokon szükséges tanszerek és füzetek listáját, ami reményeink szerint megkönnyíti a felkészülést a következő tanévre. A XVIII. kerület önkormányzata a következő tanévre is egy füzet-egységcsomagot ajánlott fel minden iskolásnak. Ezek várható tartalma:

 

Tags: 
Feliratkozás 2016/2017 csatornájára