Sztrájk alatti tanítás

Sztrájk alatti tanítás

Tisztelt Szülők!

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) közös sztrájkbizottsága 2022. 10. 27-én 8-12 óra közötti időszakra sztrájk megtartásáról szóló nyilatkozatot nyújtott be. Nevelőtestületünkből a sztrájkolók csak a 3. órában kívánják beszüntetni a munkavégzést.

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a sztrájk idején a feladatellátást a 2022. évi V. a veszély-helyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről  szóló  törvény 14.§-ban foglalt rendelkezései alapján biztosítjuk.

Ennek értelmében a tanulók számára valamennyi tantárgyra vonatkozóan megtartandó a tanítási órák 50%-a.  Az SNI és BTMN tanulók számára a fejlesztések és felzárkóztatások biztosítottak.

A sztrájkkal érintett időszakban is megszervezzük a tanulók felügyeletét. A felügyeletet minden esetben szakképesítéssel rendelkező pedagógus vagy pedagógiai asszisztens látja el.

 A felügyelet ideje alatt a tanulók számára az étkeztetés a megszokott helyen, módon és időpontban történik.

Ezen a napon az országos digitális bemeneti mérés 2. mérési eseménye (idegen nyelv és természetismeret) a 6.a osztályt érinti. A zavartalan lebonyolításáról gondoskodunk.

Budapest, 2022. október 26.

Baldaváriné Juhász Éva

intézményvezető