LEENDŐ ELSŐSÖKNEK

Leendő elsősöknek

A Budapest XVIII. Kerületi Bókay Árpád Általános Iskola kerületünk legrégebbi iskolája, patinás falai között generációk nőttek fel.

Zöldövezetben, családias hangulatban, kellemes légkörben folyik a nevelő-oktató munka. Fő feladatunk az alapműveltség elsajátíttatása, tanulóink képességeinek maximális kibontakoztatása, hogy tudásuknak és érdeklődésüknek megfelelő középiskolába tanulhassanak tovább. A diákok céljainak elérését a tantestület segítőkészségével, empátiájával és pozitív gondolkodásával erősíti.

A kiválóan végzett pedagógiai munka, az iskola szellemisége adja azokat a megkülönböztető jegyeket, amelyek alapján az itt tanuló gyermekek és az itt dolgozók „bókaysoknak” vallják magukat.

A Budapest XVIII. Kerületi Bókay Árpád Általános Iskolában a következő programokkal várunk Benneteket és Szüleiteket.

December 14. 16:30Mikulásos sportos játékok az iskola tornatermében a gyerekek részére.Budapest 1181 Kiss István utca 6.
Február 6.  8:00-9:45 Nyílt óra a 4.a osztályban A gyerekek szüleit várjuk a tanórák megtekintésére.Budapest 1181 Wlassics Gy u. 69.
Február 7.  8:00-9:45Nyílt óra a 4.b osztályban A gyerekek szüleit várjuk a tanórák megtekintéséreBudapest 1181 Wlassics Gy u. 69.
Február 22. 16:00-17:00Csipegető foglalkozás az iskolába készülő gyerekeknek (forgószínpad- több tevékenységgel ismerkedünk)Budapest 1181 Szélmalom utca 51.
Március 22. 16: 00Csipegető foglalkozás a leendő elsős tanító nénikkelBudapest 1181 Szélmalom utca 51.
Április 20-21. 8:00-18:00Beiratkozás az első osztályba.Budapest 1181 Wlassics Gy u. 69.
MájusCsipegető foglalkozás a felvett nebulók részére osztályba sorolva.Budapest 1181 Szélmalom utca 51.
MájusSzülői értekezlet a felvett nebulók szülei részéreBudapest 1181 Szélmalom utca 51.

A programokra regisztrálni szükséges a 291 48 36-os telefonszámon!

Csak boldog gyermekből lehet boldog felnőtt, s csak ezekből lehet boldog ország.”

/Kodály Zoltán/

Ez a mottó vezérel bennünket, ezért az iskolai élet középpontjában a gyermek, az ő személyiségének fejlesztése, tehetségének kibontakoztatása áll.

Pedagógiai munkánk célja, a gyermekek rejtett értékeinek feltárása, kompetenciáinak fejlesztése. Alkalmazni képes tudást nyújtunk számukra, sikerélmények biztosításával hozzájárulunk, hogy boldog, aktív, tanulni szerető diákokká váljanak, akik a később jól megállják helyüket az életben. Kihelyezett tanórákkal, iskolán kívüli programokkal, gyakori kirándulásokkal, erdei iskolával, projektnapokkal tesszük emlékezetessé a gyerekeknek az általános iskolai tanulmányaikat.

Tanulóink szabadidejük nagy részét zöldövezetben, a Bókay Kertben tölthetik, ahol számtalan program várja őket (úszás, néptánc, síelés, szivacskézilabda, sakk, furulya, szolfézs, zene, stb.) Igény szerint angol és német szakkört szervezünk 3. osztálytól. Felső tagozaton a legügyesebbek nyelvi tagozaton folytathatják az idegen nyelv tanulását. Örökös Ökoiskolaként a környezettudatosság, a fenntartható fejlődés beépül a mindennapjainkba.

Gyertek, ismerjétek meg közelebbről iskolánkat!