Jelenlegi hely

A tantermen kívüli digitális oktatás

AJÁNLOTT A KÉSŐBBI CIKKEKET IS ELOLVASNI a BOKAY.HU / AKTUÁLIS OLDALRÓL, MERT MÁR VANNAK ÚJABB INFORMÁCIÓKű

Archív bejegyzés: 03.16.

Kedves bókays Diákok és Szülők!

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben a tantermen kívüli digitális oktatást a következőképpen szervezzük meg:

  1. Az aktuális üzeneteket mostantól nem az iskola honlapján, hanem a KRÉTA rendszerben küldjük.
  2. A KRÉTA felületen történik majd a tanórák beírása, a házi feladatok hiányának adminisztrálása és az értékelés.
  3. Március 17-én a pedagógusok felkészülnek az digitális tér kialakítására. (A KRÉTA rendszert párhuzamosan használjuk majd alsó tagozaton a tanítók által használt webes felületekkel, felső tagozaton a TEAMS rendszerben virtuális osztálytermeket hozunk létre.) A diákoknak már van hozzáférésük ehhez a rendszerhez. A szülők a tanuló kódjával léphetnek be. Számukra külön belépési lehetőséget nem biztosítunk, mert ez veszélyeztetné a rendszer napi működtetését.
  4. Március 18-án megkezdődik a tananyagok továbbítása a diákoknak. Az órarend a KRÉTÁ-ban rögzített marad, de a tananyagokat hetente tömbösítve adjuk ki az alábbiak szerint:

Az alsó tagozatosok indokolt esetben ettől a rendtől eltérhetnek. Erről a szülőket és az intézményvezetőt haladéktalanul tájékoztatni kell.

  1. A tananyagok feltöltésére naponta 9-11 óra és 14-16 óra között kerül sor. Adott tantárgyból akár több órára való tananyag is felkerülhet.
  2. A számonkéréseket a KRÉTA felületen jelentjük be.

 

Kérjük a Szülőket, hogy otthon egyedileg alakítsanak ki gyermekük számára egy olyan ésszerű napirendet, amely lehetővé teszi a gyermek naprakész haladását, az értékelési alkalmakra való felkészülését. Együttműködésükre feltétlenül számítunk.

 

Nagy kaland lesz ez a néhány hét! Bízunk abban, hogy egymást segítve sokat fogunk egymástól tanulni.

Mindenkinek jó egészséget kívánok.

2020. március 16.

Baldaváriné Juhász Éva

mb. intézményvezető