Jelenlegi hely

Programozói versenyek eredménye

Országos programozói versenyek eredménye

Ebben az évben is meghirdették a Logo Országos Programozói versenyt, ahol az informatika tehetséggondozó programunkban részt vevő tanulóink ismét megmérették magukat. Tanulóink az Imagine Logo nyelvet használták a feladatok megoldásához.

Bejutott az országos döntőbe:

Fehér Ámos
Suszter Bálint
Fehér Helka
Mamira Máté
Rudolf Zsolt.

Gratulálunk nekik. A versenyről részletesebben itt lehet olvasni: http://logo.inf.elte.hu/

Optimális esetben már az országos Logo programozói verseny végeredményéről számolnánk be, de a verseny a 2., területi fordulóban egyelőre megszakadt. A területi fordulót még megrendezték, ami arról döntött, hogy ki juthat be az országos döntőbe, amit hagyományosan az ELTE Informatika Karán rendez meg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

Az őszre halasztott döntőbe nagy örömünkre öt tanuló jutott be.

Az 5-6. évfolyamosok között Fehér Ámos (6.b) mindkét fordulóban hibátlan teljesítményt nyújtva megnyerte a területi fordulót, így budapesti 1. helyet ért el a 2. fordulóba bejutott 141 tanuló között!
Sofró Dániel (5.a) is nagyon szépen teljesített, nem sok hiányzott neki a továbbjutáshoz. Neki még van alkalma beleerősödni ebbe a korosztályba.
A 7-8. évfolyamosok között minden tanulónk bejutott a döntőbe! Az országból 171-en indultak a 2. fordulóban. Suszter Bálint (7.b) 97%-os teljesítménnyel várja a folytatást. Az összesített listán szereplő budapestiek között a 8. helyet érte el! Nagyszerűen szerepelt Fehér Helka (7.b), aki budapesti 19.-ként jutott a döntőbe. Szintén büszkék lehetünk Mamira Mátéra (20.) és Rudolf Zsoltra (24.) is! Ők mindannyian jövőre is ebben a korcsoportban fognak még szerepelni.

Idén Suszter Bálint (7.b) osztályos tanulónk részt vett az öt fordulós  Nemes Tihamér Online Programozási Versenyen. C# nyelven programozva oldotta meg a feladatokat. Ezen a versenyen 5-12. évfolyamig minden tanuló azonos feladatokat old meg. Az általános iskolások között egy korcsoportot határoztak meg. Bálint 7. helyezést ért el a versenyen.
A versenyről részletesebben: http://tehetseg.inf.elte.hu/nemes-online/index.html
Gratulálunk!

Az informatika tehetséggondozó foglalkozásainkra 3-4. osztálytól tanítói ajánlásra várjuk elsősorban a tanulókat. Aki érez magában elég elhivatottságot a programozáshoz, egyénileg is jelentkezhet.
Kicsit részletesebben: /node/227
Jelenlegi helyzetben digitális tanulás keretében van lehetőség a fejlődésre. Akár nyáron is, hiszen maguknak oszthatják be a tanulók a tennivalókat. 
Jelentkezni a Teams csevegőben lehet vagy a bokayfeladat@gmail.com email címen.
Suszter Balázs
informatikatanár