Jelenlegi hely

Újabb intézkedés a járvány megfékezésére

2020. szeptember 9.

Tájékoztatás újabb intézkedésekről a járvány megfékezése érdekében

 

A Bókay Árpád Általános Iskola valamennyi épületében mindent megteszünk azért, hogy a tanulók és a dolgozók egészségét megvédjük:

  • A mai napon közzétesszük azt a Covid protokollt, amelyet a központi utasításokat és ajánlásokat szem előtt tartva az iskola helyi sajátosságaira alkalmazva készítettünk el.
  • A protokoll betartása az iskolaközösség minden tagjára (így a szülőkre is) kötelező érvényű.
  • A Kerek Világ Alapítvány jóvoltából 4 db mobil ózongenerátort vásároltunk, amelyet a takarítók üzemeltetnek minden épületben.  A napi takarítás után minden helyiség levegőjét fertőtlenítik a készülék segítségével (természetesen a tanulók távollétében).
  • Mindkét épületben kijelöltük, és előírt felszereltséggel láttuk el az izolációs szobát. (Erről bővebben a protokollban olvashatnak.)
  • A nem napközis csoporthoz tartozó ebédelő tanulók az ebédlő előtt sorszámot kapnak. Csak akkor léphetnek be az ebédlőbe, amikor sorra kerülnek.
  • Külön felhívom a figyelmet két szigorúan kezelendő intézkedésre:
  1. „Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.”
  2. „Szülők által írt kikérőt, hiányzásról szóló igazolást nem lehet elfogadni mindaddig míg a járványügyi veszélyhelyzet fennáll.”

Az első hét tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy iskolánkban a napi hiányzások száma eddig nem haladta meg a 4%-ot. A hiányzók egy része önkéntes karanténban van, más része egyéb betegség miatt hiányzik. Igazolt Covid fertőzés sem a tanulók, sem a dolgozók körében eddig nem fordult elő. Bízom abban, hogy közös szabályaink megtartásával a vírus terjedése megfékezhető.

A diákok fegyelmezetten betartják az egészségügyi rendszabályokat. Biztos vagyok abban, hogy a szülők otthon is felhívják a figyelmet a közösségi óvintézkedések fontosságára.

Köszönöm, hogy együtt vigyázunk egymás egészségére.

Baldaváriné Juhász Éva

intézményvezető