Jelenlegi hely

Tájékoztató az újra nyitásról

Tisztelt Szülők!

A 21/2021 (IV.16) EMMI határozatnak megfelelően iskolánkban a nevelő-oktató munka április 19-től az alábbiak szerint folytatódik:

Az 1-4. évfolyamokon jelenléti oktatás lép érvénybe, míg az 5-8. évfolyamokon előreláthatólag május 10-ig marad a digitális munkarend.

A Szélmalom utcai épületben  csőtörés miatt hibaelhárítás zajlik, amely a jövő héten is folytatódik, nem lesz víz és nem használható a konyha sem.

Az alsós osztályokat a főépületben helyezzük el az alábbi terembeosztás szerint:

1.a - 13                  3.b - 14                  2.a - 25                  2.b - 29                  3.a - 41                  1.b – 30

1. Változás, hogy nem kell szülői nyilatkozat a gyermek huzamosabb otthon tartózkodása utáni iskolába lépéséhez.

2. Az ebédet kérő tanulóknak az Eurest előre csomagolt ételeket biztosít. Az ebédet kicsomagolva, melegen hozzák 12.45-kor, így mindenki azonos időben fog ebédelni a termében.
Egytál ételeket hoznak majd, a levest gyümölcslével helyettesítik.
Kérem a szülőket, hogy az ebédelő gyermekeik számára naponta saját, tiszta evőeszközt csomagoljanak.

 3. A helyzetre való tekintettel gyermeküket délután előbb hazavihetik a szülők.

Felhívom a figyelmet arra, hogy az iskola udvarára és épületébe szülők továbbra sem jöhetnek be, tehát gyermeküket a hátsó kapuig kísérhetik, és ott várhatják meg a megfelelő egymás közötti távolságot megtartva.

Előreláthatóan 3-5 napot vesz igénybe a csőtörés miatti helyreállítás és takarítás. A főépület fertőtlenítéséről is gondoskodunk majd, ha véget ér ez a helycserés helyzet.

4. A rendkívüli szünet kiadását átmenetileg az intézményvezető hatáskörébe utalták a döntéshozók, amely azonban nem lehet teljes körű, csak adott osztályokra adható ki. Ha nincs gyermek, vagy adott osztályhoz nincs pedagógus, rendkívüli szünetet kell elrendelni. Az osztálynak ennyi idővel meghosszabbodik a tanéve. Így az osztályozó értekezlet és a tanévzáró is későbbre kerül minden osztály számára.

5. Azok a felsős pedagógusok, akik alsóban is tanítanak, jelenléttel tartják meg alsós óráikat.

6. A tanulók hiányzását orvosi igazolás nélkül is igazoltnak kell tekinteni, ehhez nem szükséges kérelmezni az igazgatótól, pusztán be kell jelenteni az osztályfőnöknek. Felhívom azonban a figyelmet, hogy az önkéntes karantén ideje beszámít az előírt hiányzási keretbe. 250 óra feletti hiányzás esetén osztályozóvizsga válhat szükségessé, amennyiben a nevelőtestület úgy dönt.

7. Felső tagozatosok is igényelhetnek ügyeletet, ahol azonban míg az alsósok a főépületben tanulnak, a felsős ügyeletben lévő tanulók számára az online órákba való bekapcsolódás technikai hátterét nem tudjuk biztosítani.

Megértésüket és együttműködésüket kérem ebben a nehéz helyzetben.

2021. 04. 17.                                                                                               

Baldaváriné Juhász Éva

intézményvezető